Vertel een verhaal

VERTEL EEN VERHAAL

Doe Mee! Hoe kan jij deelnemen aan dit project?

Beschrijf een periode uit je leven, waarin de oorlog een rol speelde en leg uit hoe dit zijn weerslag heeft gehad op je opvoeding. Denk aan een verhaal, dat je ouders je hebben meegegeven en dat niet verloren mag gaan, of vertel wat jou zelf is overkomen. Deel een oorlogservaring uit je directe omgeving of beschrijf bijvoorbeeld een ontmoeting met verzetshelden of met mensen die fout waren. Het gaat vooral om gebeurtenissen en herinneringen die volgens jou je gevoel van vertrouwen en grip op je emoties hebben geschonden. Hoe kan, volgens jou, de tweede generatie van oorlogsslachtoffers met hun oorlogsproblemen, het beste omgaan, om deze zware balast enigszins te kunnen verlichten, om hun leven te kunnen leven. Jouw perspectief is van belang.

  1. Schrijf je verhaal hier.  Of mail je verhaal en vragen naar info@coloredbywar.com. Zie ook Veelgestelde vragen.

  2. Schrijf je in als vrijwillige deelnemer bij het project Getekend door oorlog. Wij kunnen dan samen de puntjes op de i zetten.

  3. Zet een verhaal op video van onder 5 minuten.  Het kan zijn dat je anoniem wil blijven; in dat geval vertel het verhaal en blijf uit het beeld bij de opnames.

  4. Eventuele financiële steun en donaties kunnen gestort worden op NL45 INGB 0003 458909 t.n.v. M. M. Franken te Amsterdam

  5. ISBN-nummers van relevante boeken geschreven door naoorlogse generaties zijn ook welkom.

 

0 comments on “Vertel een verhaalAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *